Le Cluzeau   /   Les Cluzeaux

Le Cluzeau of in het meervoud Les Cluzeaux, is een eeuwen oud ensemble van een aantal huizen die vroegen een boerderij vormen. Le Cluzeau betekend in het Frans “Ondergrondse schuilplaats” of grot.  Tijdens de Franse revolutie werden Cluzeaux gebruikt voor het verbergen van mensen die gezocht werden.

In het dorp gaat het verhaal dat onder ons huis  een aantal onderaardse gangen beginnen. Deze gangen lopen weer naar andere boerderijen in de omgeving en naar grotten in de bergen. Helaas wij hebben de ingang nog niet gevonden.

Le cluzeau ligt in de Dordogne oftewel de Perigord. Tussen de plaatsen Vertaillac, Riberac en Perigueux. Het landschap is flink heuvelachtig met afwisselend kleurrijke landbouwvelden en bossen. Daar tussenin vind je tal van leuke “Hameaux”, kleine gehuchtjes.

Sinds een aantal jaar bewonen wij de hoofdwoning van Le Cluzeau, En gedurende de jaren hebben we een paar andere woningen geschikt gemaakt voor vakantieverhuur.

Het kleine huis was vroeger de bakkerij en is nu geschikt als vakantieverblijf voor 2 of 3 personen. De originele broodoven doet nu dienst als openhaard.

Aan de andere kant van Le Cluzeau is de grote vakantiewoning. Hier is met een gezelschap van 2 tot 6 personen goed vertoeven.

In beide woningen is de authentieke sfeer van vroeger gehandhaafd.  

Tijdens uw verblijf in een van onze vakantiewoningen kunt u gebruik maken van het gezamenlijk zwembad.

Kijk gerust even rond op onze website en wilt een van deze vakantiewoningen huren of meer informatie, neem dan contact met ons op.

Onze woning in het ensemble “Les Cluzeaux”

 

Voorjaar bij Le Cluzeau  

 

Zomers tafereel op Le Cluzeau. Links op de foto Vakantiewoning 1
Le cluzeau in de winter
Zelfs "Koning Winter" is weleens te gast op Le cluzeau
Zou Vincent van Gogh dan toch bij Le Cluzeau inspiratie op gedaan hebben?
Zwembad op Le Cluzeau voor gezamenlijk gebruik
Vakantieplezier in het zwembad
Vakantieplezier in het zwembad
De patio-tuin van Le Cluzeau 
Ook aan de achterzijde van Le Cluzeau is een heerlijk terras voor de zomerse avonden.
Zomers uitzicht vanaf ons terras op Le Cluzeau

Update: 01 januari 2020